فروش وی اس تی
صدا باید چطور برای آواز خواندن از گلو بیرون بیآید هیچ یک از معلمان آواز در ایران معلم تربیت صدا نبوده آنها فقط ردیف شیوه را روش می دهند. اینکه هنرجوی آواز صدا را چطور بسازد و عیب ولوم خواننده چگونه باید رفع شود تا بحال در موزیک سنتی ایران سابقه نداشته است
هنر جو وقتی در کلاس آواز کمپانی می نماید ابتدا بدون آنکه روش تولید صدا، سلفژ صحیح، نظریه آواز، روش صداسازی و روش تولید تحریر را بداند او را با خواندن فلان گوشه در فلان دستگاه مواجه میکنند که همین امر سبب ترس بسیاری از علاقه مندان آواز خوانی و فرار از کلاس خواهد شد یا اینکه اگر استمرار کرده و در کلاس حاضر شوند نمی توانند به نحو درست مناسب بخوانند پس ضرورت دارد که موارد روشهای فوق قبل از هر چیز به هنرجو آموزش داده شود.
و اما هنرجوی آواز برای خواندن صحیح چه می بایست بکند؟
از محل برخاستن صدا تا قبل از زبان کوچک به ویژه در حلق هیچ کاری نمی بایست با صدا کرد .زیرا خواندن از ته حلق بسیار زیاد صدا را بد می نماید .گلو می بایست کاملاً باز باشد.صدایی که ازسینه بیرون می آید وسعت خوب ی دارد ولی کیفیت ندارد .
ولوم بهتر که از حنجره بر می آید می بایست به سقف دهان بخورد .در سقف دهان پرده پوستی به نام نرم کام وجود دارد که با برخورد صدا به نرم کام این قسمت به لرزش در می آید، که این بهتریـن نوع صدا در موسیقی آوازی ماست .
هیچ نباید به فک فشار آورد .لب پایینی می بایست حالت طبیعی خود را حفظ نماید .
صدا باید کاملا به صورت مخروطی از دهان بیرون بیاید .اما این در مقایسه با موزیک آوازیبقیه ملل کاملا بر عکـس است .زیرا آنها از محیط جلوی دهان بسیار زیاد استفاده می کنند.اما در موسیقی ایرانی بیشتر کار روی صدا در محیط قبل از دهان مصرف می شود.
برای مثال درکار پاوروتی جهت ادای حرف آ به اندازه شش سانت دهانش باز می شود ولی در آهنگ آوازی ما نبایستی بیشتر از ضخامت انگشت سبابه دهان را باز کرد به این صورت ما آ را نسبتا نزدیک به اُ تلفظ می کنیم لبها زیاد از هم باز نمی شود
آزمایش ات مورد نیاز:
درحالی که رو به دیوار ایستاده اید سر را کاملا" صاف بکنید به مفهوم نمی بایست سر به سمت بالا یا پائین و یا به راست و یا به چپ باشد سبعد از طریق بینی به آرامی و به صورت عمیق به اندازه عدد 1 تا 3 به داخـل نفس بکشید. همزمان عضلات شکم را رها بکنید تا با هر نفس عمیق شما شکم به جلو بیاید در این حرکت قفسه سینه نبایستی هیچگونه حرکتی داشته باشد بعد عضلات شکم را منقبض کرده با فشار به امعاء و احشا فشار به دیافراگم در نهایت فشار به ششها بازدم را سریع انجام دهید. بایستی صوت هیس ایجاد شود.
دروقت این آزمایش موارد زیر را مد نظر قرار دهید.
- یادتان باشد که گلو و حنجره بایستی کاملاً راحت آزاد باشد.
- خروج هوا به صورت کنترل شده باشد.
- حرکت شکم در این تست بسیار زیاد خیلی مهم است چنانچه حرکت شکمی نداشته باشید آزمایش شما نادرست است.
- هوا را با شدت به طوری که صوت هوف بدهد از بینی خارج بکنید .
30 بار این عمل را در هر بار تست تکرار بکنید .چنانچه خواستید این آزمایش را ادامه دهید سعی بکنید که به احتمال زیاد استراحتی به بدهید.( بعد از 30 بار)
با این آزمایش عملکرد دیافراگم جهت شما معین می شود.
در وهله بعد عمل دم بازدم را طبقروش فوق انجام میدهید ولی این بار به جای اینکه تنها هوا را به بیرون بدهید آنرا در حلق به تارهای صوتی زده تولید صدا میکنید صدا را به بیرون میدهید بدون اینکه در گلو عضلات گردن تغییری را ایجاد بکنید صوت ایجاد شده خام و وحشی است برای ایجاد صوت اهلی دارای رنگ بهتر ، بهتر است که آنرا به صورت مخروطی از دهان خارج بکنید به مفهوم صوت پرقدرت دیافراگمی را بدون تغییر در گلو به سمت سقف دهان هدایت کرده بعد از برخورد با نرم کام آنرا به سمت لبها هدایت کرده با لبهای گرد جمع صدا را خارج میکنیم این نوع صدا از برترین نوع صداها در آواز ایرانی است که اما تمام موارد فوق به صورت نظریه است اگر خواستید این تست ات را انجام دهید به احتمال زیاد " باید در یک استاد این آزمایش ات انجام پذیرد تا درستی و یا نادرستی آزمایش ات فوق معین گردد.
- ۹۵/۰۳/۰۴